G-Force Airsoft Team GFAT
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

G-Force Airsoft Team GFAT

Gárdonyi Airsoft Csapat
 
HomeLatest imagesRegisztrációBelépés

 

 Hop up szerelése

Go down 
SzerzőÜzenet
Hawkins
!Admin!
!Admin!
Hawkins


Hozzászólások száma : 793
Join date : 2010. Jan. 27.
Age : 34
Tartózkodási hely : Quảng Trị Province

Hop up szerelése Empty
TémanyitásTárgy: Hop up szerelése   Hop up szerelése I_icon_minitimeKedd Feb. 15, 2011 9:39 pmA hopup egy olyan szerkezet, ami elősegíti, hogy a lövedékek mennél hosszabb, stabil és egyenes röppályán haladjanak a célig. Egy apró gumi duncsot kell elképzelni, ami belelóg a mozgó BB útjába, ezzel megpörgetve azt.
A mostanában gyártott AEG-ek már szinte mind állítható hopupal rendelkeznek. Az állítási lehetőségre azért van szükség, mert a különböző súlyú lövedékekhez, változó mértékben kell belelógnia a gumi duncsnak a BB útjába, hogy azt kellően megpörgetve, azonos röppályát biztosítson.

FIGYELEM!
A pontosság és a lő táv csak kis mértékben függ a torkolati energiától, a legnagyobb szerepe a hopupnak van!
Ha bővebben érdekelnek a hopup-redszerek, itt nézelődj: http://blackwaterse.hu/knowledge/kb_show.php?id=18

Szerelése: A hopup szerelése nem bonyolult mutatvány. Általában a kamrák csak 1 féle képp szerelhetők össze, de azért vegyük csak szép sorban.
-Minden kamrának van egy biztosító patkója ami a csővel 1 stabil helyzetben tartja meg a kamrát. Ez egyszerűen lepattintható a cső hornyairól. Ezután maga a kamra már kihúzható a csőről.
-Minden kamra Rendelkezik tekerős vagy épp egy sima tolózárhoz hasonló állító szerkezettel.
Ezek szintén egyszerű, 1 féleképp összerakható szerkezetek. Tartalmazhatnak apróbb rugókat és egyéb alkatrészeket, melyeket nem árt nem elhagyni. Így szerelés közben ha 1 mód van rá akkor figyelmesen csináljuk.
-A csőről az állító felépítmény leszerelése után lehetővé válik a kamra lehúzása. Ilyenkor kifejezetten oda kell figyelnünk hogy a hopup gumit 1 apró gumidarab nyomja be az állítókar segítségével. Ez szereléskor kieshet, így a legjobb ha ezt megelőzendő maguk szedjük ki.
Egyébként ez az apró gumi az állító kar 1 direkt méretre kialakított kis félkör alakú ágyába helyezhető. Összeszerelésnél a legjobb ha a kar ezen részét kevés zsírral kenjük meg, így a gumilenyomó hozzá tapad, nem esik le.
A csövet ezután óvatos oldalirányú tekerő mozdulatokkal húzzuk ki a kamrából, elkerülve a gumi esetleges beszorulását vagy szakadását.
-Ha ez megtörtént, akkor a csövön a gumit egyszerűen cserélhetjük vagy tisztíthatjuk.

Tisztítás:
A cső megtisztítására sok helyen tévesen szilikonos oldatot ajánlanak. Ez a gumit síkossá és szerepe ellátására képtelenné teszi.
A helyes tisztításhoz használjunk elektróda tisztítót vagy ami még jobb, alkoholos törlőkendőt vagy arcszeszt.
Ezeket a csőben és a hopup gumin is használhatjuk.
A WD 40 nevezetű elektróda tisztító folyadékot azomban ha lehetséges, csak a csövön használjuk, mert képes a gumi felületét megmarni.

Az összeszerelésnél a gumi helyes felrakásában segít a csövön kiképzett horony, amibe a gumi ékes része illeszkedik.
Összeszereléskor a gumi külsejét bezsírozhatjuk hogy jobban csússzon vissza a kamrába a csővel, ám vigyázzunk, és csak csavaró mozdulatokkal toljuk vissza.
A kamra összeszerelése ezután már értelemszerű.
Egyébként a cső és a kamra tisztán tartása minden játék után Sokkal egyszerűbb munka, mint 1 év koszát kipucolni. Továbbá a beragadó golyók és a pontatlanság is kiküszöbölhető.
Vissza az elejére Go down
 
Hop up szerelése
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
G-Force Airsoft Team GFAT :: Szerelési információk az airsoft fegyverehez.-
Ugrás: